Benim favorim ametist ve yeşil akik...

23 Nisan 2009 Perşembe


Arkeolojiden mezun olmuş biri olarak taşlara ilgi duymam imkansızdı, tabiatın en güzel hazinelerinden biri olan,renk renk ve değişik şekillerde, değişik yapılarda bileşen bu doğal taşlardan kendimi yıllardır alamadığım bir gerçek... Üstelik bunların mistik ve enerji boyutları da ayrıca ilgi alanımı oluşturmaktadır.
Bunlardan biri hemen hemen herkesin bildiği ametist... Rengi, parlaklığı... beni benden alır...Ametistin;


Kimyasal Bileşimi; SiO2
Kristal Sistemi; Hegzagonal
Kristal Biçimi; Altıgen prizmalar şeklinde kristalli
Renk ve Şeffaflık; Genellikle renksiz, bazen beyaz; şeffaf-yarı şeffaf
Özgül Ağırlık; 2.65
Sertlik; 7
Türleri; Sagenit (rutil iğnecikleri içeren kuvars), ametist (mor, eflatun), süt kuvarsı (beyaz), gül kuvarsı (gül pembesi), sitrin (sarı), dumanlı kuvars (duman renkli, bulanık görünümlü olduğu tespit edilmiştir.

Gelelim özel güçlerine...Uzmanlar enerji kapılarımızdan biri olan beynimizin renginin mor olduğunu söylemektedirler, bu nedenle bu taşın öncelikle strese karşı bir koruyucu olduğunu iddia etmektedirler.
Öncelikle şunu söylemeliyimki araştırmalarıma dayanarak; tabiatta birçok doğal taşın negatif enerjilere karşı bir duyarlılığı olduğu ve bunlardan da özellikle kristalize olanlar ile rengi maviden yeşilden mora kadar uzanan birçok taşın bu negatif dalgalara bir reaksiyon verdiği tespit edilmiştir, fakat bu tespitler de uzun dönemli gözlemlere dayandırılmaktadır.

Bizler birer enerjiyiz ve bunu en başta kabul etmemiz gerekir, örneğin; çok sevdiğimiz ve sürekli giydiğimiz bir kıyafeti ödünç verdikten sonra, giyen kişiden aldığımızda tekrar o kıyafeti giyemememiz, ona ısınamayışımız bile bu enerji çemberine bir örnektir.

Bunlardan başka, bahsettiğim bu doğal taşların da böylesine yüksek bir enerjiye sahip olduğu bilinmektedir. Kendimden bir örnek verecek olursam; her ne zaman bir doğal taştan aksesuar kullansam kısa zamanda onun kırıldığını gözlemlemişimdir, bunun, onların kırılgan ya da camsı yapılı olmalarının haricinde ya da kullanım şartlarının haricinde, zamanla- bende kısa zamanda- çatlamaya başladıklarını, pürüzlendiklerini gözlemlemişimdir. Bunun, üzerimdeki negatif yüklü iyonlardan kaynaklandığını düşünmekteyim.

Bir dönem çok şiddetli başağrılarım vardı ve bu yöntemle deneme yanılma şeklinde bir tedavi uygulamıştım kendime. yaklaşık 1 ay boyunca, yastığımın altına küçük bir blok şeklinde ametist koyarak uyumuştum, ayrıca zihinsel olarak rahatlama egzersizleri de yapıyordum, bir süre sonra ağrılarımın dindiğini farkettim, bu durumun benimle ilgisinin olmasının yanında onunla da ilgisi olabilir.

Yine ametist gibi bazı özelliklere sahip olan taşlardan biri de akiktir ve ayrıca dinimizde de kutsanmıştır. Akiğin ben en çok yeşilini seviyorum



Amacım tabiki yönünüzü bu tarafa çevirmek:) İçinde bulunduğumuz tabiatın hazzını almak,tadını çıkarmak. Doğal olana, faydalı olana, güzel olana gitmek...Herşey o kadar sunileşti ki, neredeyse biz insanlar bile...

Denemenizi tavsiye ederim... Doğal ve güzel olanı...